De vraag naar ruisonderdrukkende hoofdtelefoons is de afgelopen 10 jaar snel gestegen. Door gebruik te maken van militaire technologie die wordt gebruikt in militaire vliegtuigen door vliegtuig- en helikopterpiloten, kan een ruisonderdrukkende hoofdtelefoon niet alleen het omgevingsgeluid verminderen, maar het bijna volledig elimineren van wat de drager van de koptelefoon hoort, zodat ze in alle rust kunnen genieten van hun muziek en audioboeken en films kunnen kijken.

HOE WERKEN HOOFDTELEFOON MET RUISONDERDRUKKING?

Ruisonderdrukkingstechnologie maakt gebruik van een kleine microfoon in de hoofdtelefoon die achtergrondgeluiden van buitenaf registreert. De microfoon vertelt de hoofdtelefoon vervolgens om een ​​toonhoogte te creëren om die van de frequentie rond de drager te maskeren. De toonhoogte die in de hoofdtelefoon wordt geproduceerd, is precies het tegenovergestelde van de toon die wordt gedetecteerd in het buitengeluid en heft deze op, wat leidt tot het ruisonderdrukkingseffect.

WAAROM ZOU U EEN RUISONDERDRUKENDE HOOFDTELEFOON NODIG HEBBEN?

Omgevingsgeluid kan enorm opdringerig zijn wanneer u in het vliegtuig of op weg naar uw werk van muziek probeert te genieten. Wanneer je het moeilijk vindt om je muziek of de soundtrack te horen in de film die je aan het kijken bent, is de normale impuls om het geluidsniveau op te voeren, wat niet gezond is voor je oren of de geluidskwaliteit.

Maar als je het volume niet opvoert, kun je niet naar je muziek luisteren zoals je thuis zou doen, en heb je alleen maar een saaie vliegtuig- of treinreis om door te zitten. Veel passagiers willen op een veilig geluidsniveau van hun muziek genieten, dit heeft geleid tot een snelle stijging van de verkoop van ruisonderdrukkende koptelefoons.

Er zijn veel situaties waarin ruisonderdrukkingstechnologie gunstig is. Dit geldt ook voor vliegtuigen om het geluid van straalmotoren te blokkeren, om het lawaai van andere gezinsleden thuis te vermijden en om de gesprekken van mede-forenzen te overstemmen. Een ander gunstig kenmerk van hoofdtelefoons met ruisonderdrukking is dat de geluidsreductie op twee manieren werkt. Het is niet alleen een voordeel voor de eigenaar van de hoofdtelefoon, maar het isoleert ook het geluid van andere passagiers die dichtbij zitten, waardoor zowel de omringende passagiers als de hoofdtelefoondrager in alle rust van hun reis kunnen genieten.

WAT ZIJN DE BESTE NOISE-CANCELING HOOFDTELEFOON DIE ER IS?

Sennheiser MM550-X Travel draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon – Deze hoofdtelefoon kan worden gekoppeld via Bluetooth met een iPhone, om fantastische, storingsvrije audio te produceren. Je bluetooth-apparaat kan worden bediend vanaf de hoofdtelefoon, met een paar eenvoudig te gebruiken bedieningselementen op de rechter oorschelp. Er zijn verschillende geluidsmodi om mee te rommelen, zoals SRS WOW HD voor een breder geluid en een betere basis, en aptX, voor de allernieuwste cd-geluidskwaliteit. De Sennhesier MM550-X-koptelefoon zit over het oor, wat betekent dat ze veel van het omgevingsgeluid zelf wegfilteren zonder dat ze hoeven te worden ingeschakeld.

AKG K495 Premium actieve ruisonderdrukkende hoofdtelefoon – De AKG K495’s zijn echt goed geconstrueerd met een hoogwaardig gevoel. In plaats van batterijen te gebruiken, kan deze hoofdtelefoon worden aangesloten op de USB-poort van een laptop en maximaal 34 uur worden opgeladen. Wat ook uniek is aan deze hoofdtelefoon, is dat ze niet aan hoeven te staan ​​om het omgevingsgeluid te onderdrukken. Zoals je zou verwachten van een koptelefoon gemaakt door AKG, heeft deze Koptelefoon.eu uitstekende geluidsprestaties, met een pittige bas, vloeiende hoge tonen en gedetailleerde middentonen.

Bose Quiet Comfort-koptelefoon – De vriend van de frequent flyer, deze hoofdtelefoon wordt beschouwd als de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoon die er is. Ze worden beschouwd als de beste koptelefoon voor langeafstandsreizigers. Dankzij hun ruisonderdrukkingstechnologie kun je in alle rust films kijken en naar muziek luisteren zonder de kakofonie van andere passagiers die praten of het lawaai van motoren. Naast uitstekende geluidsonderdrukking, is de Bose Quiet Comfort-koptelefoon ook een uitstekende hoofdtelefoon om thuis naar midrange-muziek, zoals klassiek en jazz, te luisteren.