Vele jaren geleden waren er veel beperkingen met betrekking tot medische apparatuur voor mensen met een handicap en handicap. Dankzij de empowerment en het bewustzijn van de behoeften van mensen met een handicap/handicap zijn er tegenwoordig veel productkeuzes als het gaat om mobiliteit. Een van de meest populaire en noodzakelijke items is een rolstoelvervoer. In de regel zijn ze niet elektrisch, ze zijn ontworpen om iets anders te worden gebruikt dan standaard rolstoelen. Hier zijn enkele voorbeelden en redenen voor de stijgende populariteit.

Vereenvoudigd vervoer

De meest voorkomende reden waarom mensen ervoor kiezen om een ​​transportrolstoel te kopen in plaats van een standaardrolstoel, is omdat ze veel gemakkelijker te vervoeren zijn. Onder de meest voorkomende toepassingen zijn ze een groot voordeel bij het helpen van mensen met een handicap om van huis naar de dokterspraktijk, het winkelcentrum of een andere plaats te gaan. Ze zijn ook veel lichter dan standaard rolstoelen en hebben meestal een inklapmechanisme waardoor de stoel gemakkelijk in een auto kan schuiven.

Adaptief ontwerp

Een andere reden waarom de transportrolstoel populair is, is het aanpasbare ontwerp. De rolstoel is ontworpen om gebruikers de beste kans te geven om hem in krappe ruimtes te passen, zodat ze de rolstoel overal mee naartoe kunnen nemen. Het is duidelijk dat met zoveel reizen die we maken, of het nu gewoon een reis naar de supermarkt is, een reis naar een nabijgelegen stad of een ander land, we niet altijd de omgeving kunnen voorspellen waarin we ons mogelijk bevinden.

Top 9 Companies that Provide Wheelchair Transport in Singapore 2019 - Rentalorry

Kleiner van schaal

Transportrolstoelen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun kleine wieltjes. Terwijl standaard rolstoelen grote achterwielen hebben zodat gebruikers ze kunnen draaien voor besturing en beweging, aangezien ze kleine en lage achterwielen hebben, is een begeleider nodig om de rolstoel te duwen. Dankzij dit ontwerp zijn transportrolstoelen slanker en kleiner geworden, waardoor ze wendbaarder en praktischer zijn voor het verplaatsen in krappe ruimtes.

Hoewel de stoel veel kleiner is, betekent dat niet dat je niet genoeg opties hebt om te overwegen. Groothandel online winkels voor medische apparatuur bieden een breed scala aan transportrolstoelen waar u kunt kiezen uit een verscheidenheid aan modellen in verschillende maten, vormen, kleuren en functies.

Rolstoelkussen is een geweldig rolstoelaccessoire

Hoewel transportrolstoelen al worden geleverd met stoelen van vinyl of stof, heeft u, als u er doorgaans meer dan een paar uur in doorbrengt, waarschijnlijk een extra kussen nodig voor een comfortabelere stoel. Net als andere soorten rolstoelen bieden transportstoelen ook een keuze aan kussens. Kussens vallen over het algemeen in drie hoofdcategorieën voor verschillende doeleinden:

Eerst wordt het positioneringskussen van de rolstoel gevormd om een ​​correcte positionering van de heupen en benen van de gebruiker te garanderen.

Ten tweede wordt een comfortabel rolstoelkussen meestal gemaakt van gel of schuim om de gebruiker optimaal comfort te bieden.

Tot slot is het rolstoel profylaxe kussen ontworpen om doorligwonden te voorkomen. Ze zijn gemaakt van gel of lucht, omdat deze materialen het risico op schuren verminderen en de huid laten ademen.

De transportrolstoel is in de regel erg populair omdat hij mensen in een rolstoel in staat stelt zich op openbare plaatsen te verplaatsen. Hoewel er aanwijzingen zijn dat standaardrolstoelen in sommige gevallen het werk kunnen doen, zijn transportrolstoelen gebouwd met duurzame materialen om het werk te doen en zorgen ze voor betere mobiliteit en vervoer van auto’s naar restaurants, parken en winkelcentra waar mensen vaak komen.