Het kopen van een auto is een grote aankoop en kan een ontmoedigende taak zijn, maar om die ontmoedigende taak om te zetten in een gemakkelijke taak, moet u enkele essentiële tips voor het kopen van een auto leren. Door op voorhand te beslissen wat u precies wilt en wat u bereid bent te betalen, bespaart u meer geld en voorkomt u een hoop gedoe en veelvoorkomende valkuilen. Volg de 10-stappenstrategie om een ​​betere autodeal te krijgen met de meest geschikte prijs:

Controleer uw budget: Het instellen van een budget is de eerste cruciale stap. Met een budget kunt u alleen de auto’s kiezen die u zich kunt veroorloven, dus houd u aan uw budget en kies alleen de auto’s die u zich kunt veroorloven.

Kies het juiste moment: Op bepaalde tijden van het jaar is er een enorme auto-inventaris bij autodealers. Op die momenten kunt u concurrerende prijzen, meer incentives en betere deals vinden. De beste tijd kan het begin van het jaar zijn en van juli tot oktober. Het is dus veel beter om het meest geschikte moment te zoeken wanneer u een auto koopt.

Onderzoek de prijzen: Als u zoveel mogelijk geld wilt besparen bij het kopen van een auto, onderzoek dan de autoprijzen. Inmiddels bent u beperkt tot de auto’s die binnen uw budget vallen, probeer de prijzen van die auto’s te onderzoeken door online websites zoals Edmunds.com, Kelly Blue Book en NADA te bezoeken om de prijzen van die auto’s te onderzoeken. Het belangrijkste is dat u zoveel mogelijk prijsopgaven verzamelt, zodat u een gemiddelde prijs kunt berekenen voor elke auto waarin u geïnteresseerd bent. Houd er rekening mee dat auto’s veel verschillende prijzen hebben, maar de factuurprijs is het belangrijkste om te weten wanneer het onderhandelingsproces starten.

Maak twee lijsten: Nieuwe en gebruikte auto’s hebben voor- en nadelen. Nieuwe auto’s zijn bijvoorbeeld gevuld met nieuwe functies, maar zodra u deze koopt, zal er een waardevermindering zijn van maar liefst 11% tot 15%. Aan de andere kant worden gebruikte auto’s beschouwd als een gebied voor de beste deals met goede prijzen, afhankelijk van hun voorwaarden, maar ze kunnen u meer kosten als u ze financiert en kunnen u veel meer kosten voor het onderhoud. Overweeg dus om twee lijsten te maken die elk de verzameling auto’s bevatten die u wilt kopen, samen met hun respectievelijke gemiddelde prijzen.

Kies autovereisten en model: Nu je twee lijsten en een verzameling auto’s hebt, probeer elke lijst te ordenen in termen van vereisten en model. Welke aspecten heeft u bijvoorbeeld het meest nodig: Heeft u een trekhaakpakket nodig bij de auto? Heeft u een grote auto nodig voor uw gezin? Wilt u een zuinige auto?

Overweeg betaalmogelijkheden: Uiteraard zijn er twee manieren om te betalen, of u betaalt contant of u financiert de auto. Als u de auto financiert, betaalt u een aanbetaling, daarna betaalt u een maandelijkse betaling totdat u de totale prijs van de auto heeft voltooid. Als u het zich kunt veroorloven om contant te betalen is dat prima, maar veel mensen kiezen voor de financieringsoptie. Als je gaat financieren, probeer dan de aanbetaling zo hoog mogelijk te maken. Sommige mensen kiezen voor een financieel plan bij dealers, maar het is niet aan te raden omdat je betere financieringsopties met een goede rente kunt vinden bij banken, kredietverenigingen of online door websites zoals E-loan en Lending Tree te bezoeken.

Overweeg verzekeringspremies en garantie: Verzekering is een belangrijke factor in de totale prijs van de auto. Houd er rekening mee dat als u een sportwagen of populaire auto koopt, de verzekeringspremies hoger zullen zijn dan de conventionele auto’s. Garantie is iets dat het onderhoud van uw auto garandeert als er ooit iets mis zou zijn. Of u nu een nieuwe of gebruikte auto koopt, zorg ervoor dat deze de fabrieksgarantie heeft, zodat u niet extra hoeft te betalen voor de verlengde garantie.

Inspecteren en proefrijden van de auto: U moet de auto inspecteren en proefrijden voordat u deze koopt. Als u een gebruikte auto koopt, inspecteer de auto dan door een vertrouwde monteur om mogelijke problemen met de auto te onthullen. Zorg bovendien voor een voertuiggeschiedenisrapport om eventuele grote problemen op te sporen die de auto kan hebben om te controleren of deze is geborgen, gestolen of betrokken is geweest bij een ongeval. Wanneer u een proefrit maakt met de auto, neem er dan voldoende tijd voor en concentreer u op de rijervaring en of deze in de toekomst bij u past of niet. Als je je niet goed voelt, laat het dan en probeer een andere auto. Wees in plaats daarvan niet impulsief, wees kalm en gefocust en laat u niet door de dealer of de verkoper naar een andere keuze leiden. Je hebt je huiswerk gedaan en je moet je eraan houden om de beste deal te krijgen.

Onderhandel over de prijs: Afhankelijk van uw onderzoek en de twee lijsten die u in handen heeft, kunt u met vertrouwen onderhandelen. Nu heb je prijsoffertes en leentarieven om je te helpen bij het onderhandelen. Als de auto die u gaat kopen nieuw is, zorg er dan voor dat u de “factuurprijs” kent, zodat u in een betere positie bent wanneer u onderhandelt. Aan de andere kant, als de auto wordt gebruikt, zorg er dan voor dat u de recente wederverkoopprijs voor die auto kent.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *